Wat voor iemand is de bruidsfotograaf?

Amateur of professional?

Dat is absoluut geen vraag. Een professional biedt alleen maar voordelen: ervaring, uitstekende en professionele fotoapparatuur (zelfs 2 professionele camera’s voor noodsituaties). Een professional biedt garanties, een contract en goede procedures (bijvoorbeeld op het gebied van een back-up) en heeft aan vrijwel alles gedacht.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de fotograaf ziek wordt? De foto’s zijn uiteraard van goede kwaliteit, dankzij zijn technische en artistieke achtergrond.

Daarnaast is hij verantwoordelijk voor zijn eigen bedrijf, dat biedt zekerheid! Het enige voordeel van een amateur is de prijs, en zelfs dat soms niet eens. En om iemand uit familie of vriendenkring op te zadelen met deze verantwoordelijkheid is meestal geen gepast idee.

Mijn tip #3:

Check de ervaring van de fotograaf! Zijn zijn foto’s geëxposeerd op conferenties of tentoonstellingen, heeft hij een boek uitgebracht, hoeveel bruiloften heeft hij geschoten…

Mijn tip #4:

Vraag om een contract. Dit beschermt beide partijen. Zo hebben jullie zwart-op-wit dat de fotograaf daar is waar hij moet zijn, op de tijd die jullie afgesproken hebben, en dat hij levert wat is afgesproken.

Aanbod Foto-n-go: veel ervaring

Honderden bruiloften (in Nederland en vele andere Europese landen), het boek ‘Autour des Mondes du Soleil’ over een wereldreis van twee jaar op de fiets, het boek Het Verdwijnend Woord samen met Damiaan Messing, tentoonstellingen, conferenties, een galerie/winkel gehouden op de Stromarkt in hartje Amsterdam…

volgende pagina