Welke Bruidsfotografie Stijl past bij jullie?

traditioneel vs. modern

De laatste jaren plannen bruidsparen steeds nieuwe dingen voor hun bruiloft: meer inspiratie, persoonlijker, unieker, duidelijk moderner. Net als de bruiloften zijn ook de trouwreportages in de afgelopen jaren sterk veranderd!

Niettemin zie je ook nog steeds veel traditionele bruidsfotografen. De foto’s zijn te herkennen aan het vaak terugkerende ‘cheese’-moment, een aantal statie- en groepsfoto’s en nog wat andere foto’s. Een beetje ouderwets, maar niks mis mee voor iemand die dit zoekt.

Het contrast met de moderne fotograaf is echter groot. Een moderne reportage is als een goede tv-documentaire: mooi en esthetisch, met veel verassingen en diepgang. Dit zijn andere foto’s met een opbouw vanaf het begin van de dag. Elk moment bij elkaar gezocht als puzzelstukjes. Zo beleef je deze waardevolle dag na afloop opnieuw, met je dierbaren.

Coeurs
Cyrille Maratray, Amsterdam

Mijn tip #1

Bekijk vooraf veel foto’s en creëer je eigen collectie uit wat je ziet. Praat er ook over met je partner en laat de foto’s aan hem/haar zien. Houdt je partner van dezelfde foto’s als jij? Elk jaar ontdek ik tijdens ons gesprek dat de bruid en bruidegom van een compleet ander soort foto’s houden en hele andere verwachtingen hebben, maar dit niet van elkaar wisten!

Aanbod Foto-n-go

Mijn stijl is duidelijk dynamisch. Ik zet mijn reportages met professionele zorg in elkaar. Ik ben me ervan bewust dat een bruiloft maar kort duurt; een dag later blijven alleen de foto’s nog maar over (en de taart is dan allang verdwenen). Daarom geef ik bij elke bruiloft al mijn energie. Ik maak heel veel foto’s, soms wel meer dan 1000 (!), voor een compleet document van jullie dag!

volgende pagina

  1. Welke stijl bruidsfotografie past bij jullie?
  2. Welk budget voor welk product?
  3. Wat voor iemand is de fotograaf?
  4. Overige eigenschappen van de fotograaf
  5. Fotoalbums
  6. Welke vragen stel je aan een potentiële fotograaf tijdens jullie gesprek?
  7. Timing voor het zoeken van een fotograaf
  8. Volg je hart!