Overige eigenschappen van de fotograaf

Een technisch onderlegde fotograaf is natuurlijk een plus. Maar dat is lang niet genoeg! Iets wat net zo belangrijk is, is de persoonlijkheid van de fotograaf. Waarom? Omdat de fotograaf zelf meerwaarde geeft aan de beelden. Hij kiest op elk moment wat hij wil laten zien op de foto, en waar het kan geeft hij extra informatie aan de foto’s, extra diepgang. Bedenk je dus dat alles invloed heeft: zijn karakter, manier van kijken, artistieke kennis, interesse in mensen en ervaring. Bovendien zijn sociale vaardigheden extreem belangrijk tijdens een bruiloft. Er is de hele dag door veel interactie tussen de fotograaf en het bruidspaar en de gasten. Als het goed gaat krijg je ‘warme’ foto’s van jullie dierbaren.

Het karakter van de fotograaf zie je altijd terug in de foto’s en de reportage. Het is dus goed te begrijpen dat elke fotograaf een ander resultaat biedt.

Mijn tip #5:

Wil je controle over dit punt? Maak een afspraak, ontmoet elkaar in het echt. Naast dat jullie van gedachten kunnen wisselen, het programma door kunnen nemen en voorbeelden van zijn foto’s kunnen bekijken, kunnen jullie je wensen bespreken en zie je snel of jullie een klik hebben met hem. Check wat voor kleding je fotograaf draagt.

Bruidsauto
Cyrille Maratray – bruidsfotograaf

Aanbod Foto-n-go:

Ik zoek een goede balans/compromis tussen: rustig zijn, niet te aanwezig zodat de bruidspaar en gasten in hun element kunnen zijn. Het is jouw bruiloft en niet de bruiloft van de fotograaf. Maar ook: actief zijn. Ik moet de foto’s wel gaan maken, ze maken zichzelf niet. Mijn doel is om er alles uit te halen zonder iets te verstoren.

Mijn tip #6:

Kijk goed of hij houdt van wat hij doet. Er is een enorm verschil tussen een fotograaf die het doet omdat hij moet en een fotograaf die met plezier naar de opdracht gaat.

Aanbod Foto-n-go:

Veel verschillende, technische invalshoeken (verassend effect) en zeer veel ervaring, zowel op professioneel als op sociaal vlak. Hiermee weet ik frisse en verassende foto’s te creëren, waarop jullie en je gasten altijd op een mooie, positieve manier naar voren komen. Ik werk zoals ik reis: met veel plezier, open, met rust en respect maar ook scherp, intens en bewust.

Mijn tip #7:

Hoe een fotograaf echt is, ontdek je niet aan de hand van een paar spectaculaire foto’s. Vraag tijdens het gesprek of je het hele album mag zien van een reportage. Dat geeft een veel betere indruk dan een losse verzameling foto’s. En zorg ervoor dat je de juiste vragen stelt. In het volgende hoofdstuk help ik je hiermee.

volgende pagina

  1. Welke stijl bruidsfotografie past bij jullie?
  2. Welk budget voor welk product?
  3. Wat voor iemand is de fotograaf?
  4. Overige eigenschappen van de fotograaf
  5. Fotoalbums
  6. Welke vragen stel je aan een potentiële fotograaf tijdens jullie gesprek?
  7. Timing voor het zoeken van een fotograaf
  8. Volg je hart!