Vrijgezellendag Amsterdam: Dé groeps activiteit

Showcase – Vrienden fotoshoot in de Pijp

Jouw vrijgezellendag in Amsterdam begint goed met een vrolijke en creatieve activiteit. Dat geldt in ieder geval voor Denise. Ze gaat binnenkort trouwen. Haar eigen vrijgezellenfeest gebeurt in De Pip, de leukste buurt van Amsterdam. Ze komt daarom met 9 andere vriendin in mijn grote fotostudio. Met de bedoeling een geweldige belevenis te hebben, veel plezier, veel leren en geweldige foto’s maken. Een foto shoot voor iedereen apart en de hele meidengroep samen.

Door middel van voorbeelden en deze reportage vertel ik je hoe haar vrijgezellenfeest fotoshoot in Amsterdam is gegaan.

Vrijgezellenfeest Amsterdam
Vrijgezellenfeest Amsterdam

Een dynamisch feest, twee fotografen

Vrijgezellenfeest Amsterdam
Vrijgezellenfeest Amsterdam

Dit vrijgezellenfeest is een entertainment sessie. We maken samen portretten, ik geef een cursus en tips en Denise en haar vriendinen gaan direct aan de slag ‘hands on’!

Deze sessie is bedoeld voor tien mensen. We hebben 2 dynamische ateliers waar iedereen aan bod kan komen. Daarom hebben we twee fotografen nodig: Emilio en Cyrille.

15:00u de fotostudio en twee fotografen staan klaar voor het feest

We beginnen met het inrichten van de fotostudio. Voor deze activiteit hebben we de studio in twee verdeeld. We zijn de hele ochtend bezig met  ‘verbouwen’. Verschillende sets lampen, achtergronden, fototoestellen, computer verbindingen en tests van de belichtingen. En niet te vergeten: de stofzuiger… dat is een aardige klus voor twee fotografen 🙂

Denise en haar vriendin bellen aan de deur. Samen met Emilio doen we open. We verwelkomen iedereen binnen.

Vrijgezellenfeest Amsterdam
Vrijgezellenfeest Amsterdam

Een fotostudio: 2 aparte sessies

interactie en samen spelen

De fotostudio hebben we in twee apart ruimtes verdeeld met de eerste helft voor zwartwit foto’s. Het fototoestel is verbonden met de belichting en aangesloten aan een computer. We kunnen dan direct zien wat er aan het gebeuren is. Zo krijgen we direct interactie en spel met de groep.

magie, kracht en pure fotografie

Het tweede deel van de studio wordt bewoond door een bijzondere artistieke constructie: een uniek, oud ambachtelijk fototoestel met een schitterende lens. Hij wordt gecombineerd met een modern apparaat -bijvoorbeeld je eigen telefoon! Voor deze installatie hebben we gekozen voor een donkere achtergrond en kleuren fotografie. Na de eerdere test serie krijgen we foto’s met zeer analoog gevoel: heel bijzondere lichtval en kleuren, zonder digitaal filter. Pure magie, pure kracht, puur ambachtelijk, pure fotografie.

Vrijgezellendag Amsterdam- Fotoshoot
Vrijgezellendag Amsterdam – Fotoshoot
Vrijgezellenfeest Amsterdam
Vrijgezellenfeest Amsterdam

2 verschillende fotografen voor je vrijgezellenfeest!

We hebben 2 groepen van 5 persoon gemaakt. Ik begin met fotograferen bij het ZwartWit atelier. Emilio maakt portretten bij de kleuren constructie. Iedereen komt voor de camera. De eerste lach vult de studio en verspreidt zich van de zwartwit naar het kleuren atelier, en vice versa!

Prachtige portretten

Omdat iedereen in een feeststemming is, wordt de sessie heel vrolijk en tegelijk ontspannen en stijlvol. Bekijk deze twee zwartwit en kleuren series.

Vrijgezellenfeest Amsterdam
Vrijgezellenfeest Amsterdam

Een zeer leerzame ervaring: ‘Hands on’ en begeleiding

Natuurlijk het leukste onderdeel is toch zelf foto’s maken van je vriendin. Na een korte inleiding gaan de dames zelf aan de slag!

Ik sta er altijd naast om tips te delen en te helpen. Over de camera, over verschillende poses en houdingen voor de modelen wordt veel gesproken. We staan ook achter de computer en analyseren direct de resultaten. Een zeer leerzame en leuke ervaring!

Vrijgezellenfeest Amsterdam
Vrijgezellenfeest Amsterdam

Back to basis?

Zoals een beeld sterker is dan 1000 woorden, leer je door de slimme constructie en praktijkoefening meer dan tientallen uren theorie over fotografie. Emilio staat naast het magistrale fototoestel. Hij vertelt je wat fotografie is maar beter: met deze constructie begrijp je direct hoe fotografie werkt. En nog beter: je maakt zelf via dit toestel je eigen foto’s op je telefoon!

Vrijgezellenfeest Amsterdam
Vrijgezellenfeest Amsterdam

Veel gelach, veel geweldige foto’s

Twee vol uur lang hebben we plezier gehad in de volle studio. Alle foto’s zijn gelukt… “Plop” doet de kurk van de fles Champagne. Als dat geen goede start is voor je vrijgezellenfeest in Amsterdam…

Vrijgezellenfeest Amsterdam
Vrijgezellenfeest Amsterdam

 

Vrijgezellenfeest Amsterdam
Vrijgezellenfeest Amsterdam
Vrijgezellenfeest Amsterdam
Vrijgezellenfeest Amsterdam
Emilio

Emilio is een zeer ervaren fotograaf. Hij produceert al jaren voor verschillende opdrachtgevers en beheerst meerdere foto-stijlen, van portretten tot stillevens, van traditionele productfotografie tot experimentele fotografie. Met een kunstenaarshart experimenteert hij nog steeds dagelijks in zijn schitterende fotostudio in Amsterdam. Emilio is ook docent en heeft al meerdere boeken gepubliceerd.

Cyrille

Cyrille leeft al meer dan 10 jaar als succesvol bruidsfotograaf. Hij is ook  ondernemer en ervaren in diverse onderdelen van fotografie. Portret fotografie is een van zijn specialiteiten. Hij is vaak op pad met zijn mobiele fotostudio.