Bruidsfotografie: genomineerd voor de Bruid en Bruidegom Award

Weet je dat ik ook genomineerd ben voor de prestigieuze Bruid en Bruidegom Award?
Van alle honderden reportage die ik heb gemaakt is deze onderstaande bruidsreportage een van mijn belangrijkste. Door het maken van deze reportage werd mijn passie gewekt voor deze vorm van fotografie. Het heeft eindelijk geresulteerd in een nominatie voor de prestigieuse Bruid en Bruidegom Award. Lees hieronder het verhaal van mijn dag.

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark


Trouwen is… een nieuw begin

Dit verhaal gebeurde in het begin van mijn carrière als Bruidsfotograaf. Ik had al een aantal bruidsreportages geschoten maar was nog steeds op zoek om de juiste richting in de fotografie te vinden.
Op een avond spraak ik met Sophie en Jon. Eerder had ik al een tijdloos portret van Sophie gemaakt in de straten van Amsterdam. Het was een spontaan fotomoment. Het resultaat was krachtig en sfeervol. Naar aanleiding van deze foto vroeg Sophie me de bruidsreportage van hun bruiloft te maken. Ik had eigelijk besloten geen bruidsreportage meer te doen. Door het enthousiasme van dit energiek stel, en door het feit dat ze in bruisende stad Amsterdam wilde trouwen ben ik akkoord gegaan voor een laatste trouwreportage.

Vroeg op pad, met de fietst in het hartje van Amsterdam

Mijn dag begon zeer vroeg. Ik ging meerdere keren fietsend heen en weer tussen het huis waar de aanstaande bruidegom zich voorbereidde en het hotel waar de aanstaande bruid sliep. Ik genoot en ik vond het fantastisch om de ontwikkeling van de bruiloft mee te maken. Elke 10 minuten kon ik de sfeer zien veranderen.  Een absoluut hoogtepunt was dat ik alleen met Jon was in zijn huis, en later samen met Sophie in haar kamer van het American Hotel op Leidseplein.  Jon was zeer gespannen en Sophie maakte een meer relaxte indruk. Zo kon ik deze bijzondere foto’s maken.

Foto genomineerd Bruid en Bruidegom Award
Foto genomineerd Bruid en Bruidegom Award

Een intense dag

Ik kon niet stoppen met werken. Er waren veel geweldige momenten. Mooie opnamen in de Jordaan en bij het ‘Begijnhof. Samen wandelden we door de straten van Amsterdam en maakten een rondvaart in de grachten. We eindigden bij de Westerliefde, waar ik helemaal los ging en meer dan 1000 foto’s maakte. Uitgeput, maar voldaan fietste ik s’avonds naar huis!

Een talent maar hard werken, happy en altijd alert

Toen ik later alle foto’s analyseerde, wist ik dat naast mijn fotografische kwaliteit, ook het juiste moment kon kiezen om de foto te schieten die het verhaal verteld.

De latere nominatie voor de beste foto van Bruid en Bruidegom Award magazine heeft me doen besluiten om me volledig te richten op deze vorm van fotografie.