Welk budget voor welk product?

De kosten voor een bruidsreportage liggen vaak tussen de 400 en 2000 euro. Waarom is er zo veel verschil?

Ten eerste is er verschil in de service: de eerste belangrijke parameter is de tijd die besteed wordt aan de fotografie op jullie dag. Blijft de fotograaf 2 uur of de hele dag? Er is ook daarna veel tijd nodig in postproductie om de reportage en alle foto’s voor te bereiden. Als richtlijn: bij een lange fotoshoot met 1000 foto’s moet je denken aan 40 uur werk voor de volledige reportage.

Er is ook een verschil in de producten. Ontvang je alle foto’s of een selectie? Dat maakt een enorm verschil in arbeidskosten. Een selectie van foto’s kan ik sneller leveren en is dus goedkoper. Op albums kom ik in een later hoofdstuk terug.

Les coeurs
Cyrille Maratray, Amsterdam

Mijn tip #2

Bepaal eerst je eigen budget. Dan weet je op wat voor soort product je je kunt focussen. Daarna bepaal je wat voor foto’s je wilt. Wil je foto’s vanaf de voorbereiding tot aan het feest? Wil je alle foto’s of liever geld besparen zonder compromis?

Aanbod Foto-n-go

Compleet op maat. Zeer flexibel; jullie beslissen hoe, wat en waar en ik zorg voor de beste foto’s in elke situatie! Mijn fotografiereportages duren tussen 2 uur en 2 dagen.

Met mijn Exclusief-reportage ontvang je alle foto’s.

Tijdens een fotoreportage volg ik jullie programma; de aankleding, ceremonie, kerk, diner, feest etc. Elk eindresultaat is uniek, omdat ik de foto’s maak naar jullie wensen en stijl. Willen jullie ook een traditionele fotosessie? Dat kan en ik neem graag de regie als het nodig is.

Heb je minder te besteden? Denk dan aan mijn Budget-reportage; dezelfde foto’s maar veel goedkoper! Met een Budget-reportage ontvang je dezelfde kwaliteit foto’s als mijn Exclusief-reportage. Het verschil ligt aan de hoeveelheid foto’s die je ontvangt: bij de Exclusief-reportage ontvang je alle foto’s, bij een Budget-reportage mijn selectie van 80 foto’s. De overige foto’s zijn als preview te zien (600px met watermerk) voor eventuele bijbestellingen.

volgende pagina

  1. Welke stijl bruidsfotografie past bij jullie?
  2. Welk budget voor welk product?
  3. Wat voor iemand is de fotograaf?
  4. Overige eigenschappen van de fotograaf
  5. Fotoalbums
  6. Welke vragen stel je aan een potentiële fotograaf tijdens jullie gesprek?
  7. Timing voor het zoeken van een fotograaf
  8. Volg je hart!