Showcase Sanquin, profielfoto’s voor op het intranet

Tussen februari en oktober 2017 ben ik op pad in hele Nederland en bezocht de 54 kantoren van Sanquin. Mijn opdracht was alle 3000 medewerkers in een mooie , representatieve profielfoto voor op het intranet.

Bovendien moeste een eenheid uitstralen uit alle foto’s; iedereen, van Groningen of Breda is werknemer van Sanquin. Maar ik moeste tegenlijk ook variatie brengen tussen alle foto’s. Dus mijn opdracht was eenvoudig en complex tegelijk! Alle medewerkers tonen een unieke karakter, en deel van één bedrijf.

Een roadshow om intranet te promoten

Hoe werkt het?

Soms ging ik alleen, maar ook vaak samen met een medewerker van Sanquin die een presentatie gaf aan zijn collega’s. Na afloop kwam elke medewerker voor mij en mijn camera staan. We hadden ongeveer 1 a 2 minuten per persoon.

Wat voor materiële zet?

Er werd gekozen voor een compacte set met lampen, phototoestel, een rollup banner als achtergrond. Om meer variatie te brengen, gebruikte ik twee  verschillende fototoestellen met verschillend lensgebruik.

Uitleggen, profielfoto maken, slokje water en… Volgende!

Omdat ik weinig tijd had, koos ik voor een strakke procedure: Een persoon kwam, ik ging uitleggen wat er zou gebeuren en meteen aan de slag! Een aantal foto’s met een setting, en dan een andere positie om verschillende poses te kunnen maken.

Het was voor mij zeer intensief, veel praten tijdens de shooting en altijd alert om de mooie kant van alle gezichten prachtig in beeld te brengen. Ja.. Ik vind dat iedereen mooi is, en ik zoek altijd voor de hoek waar de persoon om zijn mooist staat.

Fantastisch resultaat, een succes!

Het resultaat is werkelijk fantastisch! Veel van deze portretten kunnen moeiteloos op de voorpagina van elke krant staan. Absoluut iedereen staat er spontaan, en  met een zeer positieve uitstraling  op de foto. De hele serie toont eenheid en iedereen is anders!

Wil je ook profielfoto’s voor je bedrijf?

Neem dan snel contact met me op, ik sta open voor alle soort opdrachten.

Portret op locatie
Portret op locatie
Naam:

Email:

UW BERICHT: