Hoe werkt de mobiele fotostudio:

Het werkt eigenlijk heel simpel: ik hang mijn mobiele fotostudio over mijn schouder, stap in de tram of trein en bouw in tien minuten de studio op waar de klant mij wil hebben. Of het nu een evenementenhal is, een congrescentrum of huwelijksreceptie: de klant heeft in no time een professionele fotostudio tot zijn beschikking met een ervaren fotograaf. Denk hierbij aan een groot scherm om de reflectie te vangen en speciaal licht om mensen goed uit te laten komen. De klant kan me inhuren zolang hij of zij wil. In tien minuten heb ik de studio ook weer afgebroken.

Hoe lang duurt een foto-shoot?

Dat hangt helemaal van de klant af. Sommige klanten hebben haast: ze willen snel en spontaan een klasse foto. Dat kan in een half uur, inclusief op- en afbouw van de studio. Anderen hebben tijd nodig om zich voor de camera te ontspannen of zijn zeer kritisch op het resultaat. Reken dan op een uur of anderhalf. Dit is tijd genoeg voor een goede foto voor een datingsite of een profielfoto voor sociale media als Twitter, Facebook en LinkedIn. Voor zwangerschaps- en babyfoto’s neem ik vanwege de intimiteit van de situatie altijd ruim de tijd: anderhalf tot twee uur.

Hoe krijgen klanten de foto’s aangeleverd?

Het resultaat van de foto’s komt digitaal binnen via een link en de klant krijgt vrije keuze uit de selectie.
Het hangt altijd af van wat de klant wil. Iedereen heeft andere wensen dus er is geen standaard prijs: we praten erover! Maar om een idee te geven: Tarieven en Reacties

Waarom ben je de Mobiele Studio begonnen?

Ik hou van interactie met mensen en de voortdurende afwisseling van eigenschappen die zichtbaar worden op het gezicht. Het is voor mij de uitdaging om met een foto iets van de persoonlijkheid te laten zien. De foto moet kloppen èn de mensen een gevoel van trots geven: “Ja, dit ben ik!”

Ik heb gemerkt dat de omgeving waar iemand leeft een stukje extra informatie geeft die in een studio verloren gaat. Ook als je met alleen een camera naar de mensen toe gaat is dat stukje extra vaak onbereikbaar doordat je als fotograaf gebonden bent aan de juiste lichtinval.

Met de Mobiele Studio combineer ik de kwaliteit van een professionele studio met de flexibiliteit van de moderne camera. Ik – en de klanten – genieten van de voordelen van achtergrondschermen en extra licht, terwijl we toch werken op een plek waar mensen zelf voor kiezen. Zo kan ik datgene doen wat ik het beste doe: met mensen werken en de mooiste kant van hun persoonlijkheid vangen op een memorabele foto.

Mobiele fotostudio van foto-n-go
Mobiele fotostudio van foto-n-go