Cyrille Maratray, Franse fotograaf in Amsterdam

Cyrille Maratray, bruidsfotograaf uit Amsterdam
Cyrille Maratray, bruidsfotograaf uit Amsterdam

Mijn naam is Cyrille Maratray, ik ben in Frankrijk geboren en ben mijn carriere in de fotografie begonnen in de jaren ’90 bij een Franse krant. Hier heb ik geleerd om effectief te kijken bij het maken van foto’s: een betekenis geven aan een beeld. Daarna ben ik bij veel verschillende projecten, tentoonstellingen en conferenties betrokken geweest. De belangrijkste daarvan was “Autour des Mondes du Soleil”, een tweejarig project waarvoor ik per fiets een wereldreis heb gemaakt. Tijdens mijn reis door Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Amerika heb ik mijn eigen stijl ontdekt en verbreed. Ik leerde door deze bijzondere ervaring met verschillende culturen om te gaan, in families te integreren en me flexibel en ondernemend op te stellen. Deze kwaliteiten zij erg belangrijk bij het maken van een bruiloft-fotoshoot en komen mij daarom goed van pas.
De beste foto’s werden zeer enthousiast ontvangen en veel verkocht op conferenties.

Omdat ik een ondernemend type ben, verhuisde ik in 1997 naar Nederland en heb een aantal maanden op de Vredenburg markt in Utrecht foto’s staan verkopen. Hier zie je enkele voorbeelden van de foto’s.
In 2001 werd in Nederland een boek van deze foto’s die ik op de markt verkocht gepubliceerd dat momenteel uitverkocht is. Mijn trots was dit eerste boek te zien staan aan de vitrine van boekenwinkel en in de winkel, naast boeken van mijn grootste voorbeelden onder de fotografen, waaronder natuurlijk Cartier-Bresson als grootste inspiratiebron. Ook heeft het boek enkele keren in de winkeletalages gelegen!

Recent gepubliceerde boeken

In 2006 heb ik in samenwerking met Damiaan Messing gewerkt aan het boek ‘Het Verdwijnend Woord’. Ik ben me toen gaan specialeren in bruidsreportages van hoge kwaliteit.
Vanaf 2008 ben ik helemaal zelfstandig geworden en heb ik mijn eigen bedrijf foto-n-go opgestart, waar ik momenteel fulltime werkzaam ben. Ik heb inmiddels ook andere fotografen uitgenodigd om reportages voor foto-n-go te maken en heb 2010 mijn galerie en fotostudio in Amsterdam aan de Stromarkt geopend. In de winkel heb ik foto’s van Amsterdam uit eigen collectie en die van andere fotografen verkocht.
Ik gaf ook fotocursussen en bod maakte portretten in de studio.

Geheel mobiel en “Le PhotoBooth van foto-n-go’

Nu ben ik geheel mobiel, ik reis overal naartoe met mijn mobiele studio. Ik ging bijvoorbeeld in 2017 naar alle 54  kantoren van Sanquin om alle medewerkers te fotografeer.

Kortom, ik maak nog veel bruidsreportages en portretten -zakelijk of voor de familie- bied leuke activiteiten aan in de studio.

U bent van harte welkom!