Een originele fotoshoot: Foto’s pensioen bokstrainer!

Wat een leuke cadeau! Een originele fotoshoot voor een pensioen feest

Afgelopen weekend was ik op pad voor een bijzonder opdracht. Bokstrainer en kampioen Gilbert Hallie (Ome Cees) traint al jaren in Boksschool op Albert Cuyp in Amsterda. Hij koos op zijn 83 ste verjaardag pensioen te nemen. De boksvereniging wilde een originele fotoshoot geven als cadeau. Deze fotoreportage deed ik met ontzettend veel plezier.

Wat documenteer ik tijdens een fotoreportage?

Ik begon rond 20:00 en bleef tot 22:00. Het idee was een documentaire te maken van het afschreid feest. Ik moeste een antaal foto’s van de voorbereiding, het aankomst van de trainer, en de programma van de feest te volgen. Ik heb ook aangeboden om portretten te maken van belangrijk persoon die er op foto wilde. Gelukkig was ook iedereen enthousiast voor een groeps foto.

Foto’s of video?

Fotograaf ben ik, niet videoman. Ik heb voor deze vak gekozen omdat het maken van foto’s precies op mijn eigen rythme val. Er zijn zo veel verschil tussen foto’s en video. Maar het meest belangrijk vind ik dat het in de ‘rythme’ is.  Op alle gebied; van het opname van de beeld material tot aan de post productie is de rythme anders. Het grootste belangrijk verschil ligt in het rythme van de kijker. Je beleef een foto anders dan je kijkt aan een video. En die rythme van alle aspecten van de fotografie pas volledig bij mij.

Tijdens het opnaam ben ik als fotograaf in een veel meer dynamische en spannend situatie. Hoe vind ik het juiste balans tussen wat ik wil laten zien, het estetica van licht, mensen, kleuren en material, de emoties, etc… Als fotograaf kan ik springen van een idee naar de andere, snel aanpassen en meteen uit hoefenen. De videoman moet andere keuze maken omdat de kijker rustig wil blijven het verhaal volgen.

Op die avond kwam TV zender AT5 voor een interview. Hier is het interview, en hieronder zie je een selectie van mijn werk op die avond.

Wat denkt het opdrachtgever over?

“Cyrille heeft het feest voor onze oudste trainer vast gelegd. De avond zelf was geweldig en juist daarom is het zo fijn om foto’s te hebben die sfeer zo goed weten te grijpen. Naast een goed oog voor het moment en de bewerking heeft Cyrille een hele leuke manier om met de gasten om te gaan. Ik zal hem zeker weer vragen voor de foto’s van de volgende gelegenheid en raad je aan hetzelfde te doen.”

beoordeling foto-n-go
beoordeling foto-n-go